Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Η Ανασκαφική έρευνα στον τύμβο Καστά Αμφίπολης

Σε μία κατάμεστη αίθουσα τελετών του παλιού κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ, η αρχαιολόγος κ. Κατερίνα Περιστέρη και ολόκληρη η αρχαιολογική της ομάδα προέβησαν σε επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το ανασκαφικό τους έργο στον Τύμβο Καστά στη Μεσολακκιά, στα πλαίσια της 29ης Επιστημονικής Συνάντησης που αφορά στις ανασκαφές στη Μακεδονία και τη Θράκη.


Με νέα επιστημονικά στοιχεία και φωτογραφίες ανέδειξαν όλο το ανασκαφικό τους έργο και απέδειξαν ότι πρόκειται για τύμβο μακεδονικό και όχι της ρωμαϊκής εποχής όπως ισχυρίζονται μερικοί. Στο τέλος της εισήγησης της κ. Περιστέρη το κοινό ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα.



Εμείς οι Σερραίοι θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να μας τα μεταφέρει ξανά και να μας ενημερώσει η κ. Περιστέρη στο Β΄ Πανσερραϊκό Συνέδριο, το οποίο ετοιμάζει η Ομοσπονδία μας στις 19 Μαρτίου, στην αίθουσα "Αιμίλιος Ριάδης" της Δ.Ε.Θ, αφού είναι εισηγήτρια με θέμα "Μνημειακό Μακεδονικό Συγκρότημα Τύμβου Καστά Αμφίπολης".


Για τη μεγάλη της προσφορά στην Πολιτισμική ανάπτυξη του Ν. Σερρών και της παγκόσμιας προβολής του, η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης θα της απονείμει τιμητική πλακέτα.