Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» διοργανώνει στις Σέρρες, στο ξενοδοχείο ΕΛΠΙΔΑ Resort, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 στις 6 μ.μ., μεγάλη επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (επισυνάπτεται η σχετική αφίσα). Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και έχει στόχο να τιμήσει τη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή..

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Ταμίας του Ιδρύματος.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά φιλμ, παραγωγής του Ιδρύματος, με ιστορικά ντοκουμέντα της δράσης του Κωνσταντίνου Καραμανλή από την άφιξη του στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου 1974 και μετά.

Επιπλέον, στην εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο ξένος Τύπος» του Δημήτρη Καιρίδη. Την παρουσίαση της μελέτης αυτής θα κάνουν ο Πρόεδρος της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών Νίκος Μέρτζος, η γενική διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» Μαριάνα Πυργιώτη, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, ο καθηγητής οικονομικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μιχάλης Ψαλιδόπουλος και ο συγγραφέας, αναπληρωτής καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημήτρης Καιρίδης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο  23210 55155 ή  στο 210 6847912.