Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

3η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 3η Πολιτιστική Γιορτή των Σερραίων της Θεσσαλονίκης "ΠΑΡΑΔΟΣΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ".
Το Σάββατο 11 Ιουνίου στο στρατόπεδο "Μ. Αλέξανδρος" του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης οι Σύλλογοι παρουσίασαν ενα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα με χορούς Θράκης, Μακεδονίας και Πόντου.
Χόρεψαν τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων


Γονιμιωτών Θεσσαλονίκης







Αγίου Πνεύματος Θεσσαλονίκης






Ευκαρπιωτών Θεσσαλονίκης






Σερραίων κατοίκων του Δήμου Θέρμης






Ένωσης Ποντίων Αμπελοκήπων





Τραγιλιωτών Θεσσαλονίκης






Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης






και Μανδρακιωτών Θεσσαλονίκης




Παράλληλα λειτούργησαν ειδικά περίπτερα στα οποία οι Σύλλογοι είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τις δράσεις τους . Συγκεκριμένα περίπτερα είχαν οι Σύλλογοι
Αγίου Πνεύματος Θεσσαλονίκης  - Πενταπολιτών






Τραγιλιωτών Θεσσαλονίκης






Μοναστηρακιωτών Θεσσαλονίκης







Μανδρακιωτών Θεσσαλονίκης






Σιδηροκαστρινών Θεσσαλονίκης








Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης






Σκοπηνών Θεσσαλονίκης
Γαζωραίων Θεσσαλονίκης






Αμπελιωτών Θεσσαλονίκης






Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νούλης τόνισε το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι Σερραϊκοί Σύλλογοι για τη διάσωση και διάδοση της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.




Ο Δήμαρχος του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου  καλωσόρισε  τους Σερραίους της Θεσσαλονίκης στο Δήμο του και έδειξε την ευαισθησία του σε θέματα Πολιτισμού.




Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ύστερα από ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ της Ομοσπονδίας, βραβεύτηκε ο κ. Νίκος Καζακίδης, ιδρυτής της εταιρείας "Βασάκης- Καζακίδης ΑΒΕΕ" με τους γνωστούς ακανέδες Σερρών, για τη συνεχή και μακροχρόνια προσφορά και στήριξη της Ομοσπονδίας μας.




Η ψησταριά , τα σουβλάκια και η μπύρα άναψαν το κέφι και ακολούθησε ένα τρικούβερτο γλέντι.





Την παρουσίαση όλης της εκδήλωσης έκανε με απόλυτη επιτυχία ο ταμίας της Ομοσπονδίας κ. Αλέξανδρος Τσελεπής.



Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βαλάνος Νικόλαος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Μανολώπουλος Βασίλειος και Κεσόγλου Παύλος, ο δημοτικός σύμβουλος Σουσλόγλου Νίκος, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μενεμένης κ. Παληκαρίδου Αναστασία, ο Πρόεδρος της Κοινότητας  Μανδρακίου κ. Πετρής Κώστας, ο Τοπικός Σύμβουλος Αμπελοκήπων κ. Βενετικίδης Ιωάννης


Την Κυριακή 12 Ιουνίου γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη με εθελοντική Αιμοδοσία από το κινητό συνεργείο αιμοδοσίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στην Πλατεία Επταλόφου του Δήμου Αμπελοκήπων.




Στο πολιτιστικό κομμάτι της εκδήλωσης έλαβε μέρος το χορευτικό συγκρότημα του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του Ο.Α.Σ.Θ.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στην μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων, Το συνδιοργανωτή Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, τον υποστηρικτή Δήμο Σερρών και ΚΕΔΗΣ, την Υπουργό Μακεδονίας Θράκης για την αιγίδα της εκδήλωσης, τους χορηγούς της εκδήλωσης (Γατίδης, Βασάκης, Νέκταρ, Μπόρας, Λουκάνικα Παναγιωτάκης,), τον κ. Γκάλιο Γεώργιο για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης, όλους τους Συλλόγους της Ομοσπονδίας που συμμετείχαν είτε με τα χορευτικά τους συγκροτήματα είτε με τα ειδικά περίπτερα και όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις.