Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΜΑΣ


Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Σερρών  με έδρα την Θεσσαλονίκη έκοψε τη Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015, στην αίθουσα του Συλλόγου Μανδρακιωτών Θεσσαλονίκης.



Σε μία λιτή και ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα ο Πρόεδρος κ. Νούλης τόνισε ότι το 2014 ήταν μία σημαντική χρονιά, που σημαδεύτηκε εκτός από την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα της Ομοσπονδίας κυρίως από την αναγκαστική αποχώρησή από τα γραφεία της ώστε, μετά από 15 χρόνια να βρίσκεται αυτή τη στιγμή άστεγη.
Αναφέρθηκε στον προγραμματισμό του 2015 και ευχήθηκε σ΄όλους τους εκπροσώπους των  Συλλόγων, το νέο έτος να είναι καλύτερο από το προηγούμενο, να οπλιστούν με δύναμη και επιμονή με συμπαραστάτες τα μέλη τους, ώστε να ανταποκριθούν επιτυχώς στο έργο τους που είναι η διαφύλαξη της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς και  να συνεχίσουν να προσφέρουν  στην κοινωνία, παρόλες τις δυσκολίες, κυρίως οικονομικές,  που αντιμετωπίζουν.
    
Τυχερός Σύλλογος της βραδιάς ο Σύλλογος Πετριτσιωτών Θεσσαλονίκης που κέρδισε το «φλουρί» το οποίο αντιστοιχούσε στην καινούργια έκδοση του Συλλόγου Αγίου Πνεύματος Σερρών «Η ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΑΡΝΑΚΟΧΩΡΙΩΝ» καθώς επίσης και ένα «γούρι» για τη νέα χρονιά, προσφορά του Συλλόγου Μοναστηρακιωτών Θεσσαλονίκης.
    Ακολούθησαν οι ανακοινώσεις των Συλλόγων για τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει στο άμεσο μέλλον. 


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Σουσλόγλου οι οποίοι χαιρέτισαν και ευχήθηκαν για τη νέα χρονιά.


Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν οι Σύλλογοι μέλη της Ομοσπονδίας Αγγιστιανών Θεσσαλονίκης, Αγίου Πνεύματος Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Παπά Θεσσαλονίκης, Γονιμιωτών Θεσσαλονίκης, Μανδρακιωτών Θεσσαλονίκης, Μεσολακκιωτών Θεσσαλονίκης,  Μοναστηρακιωτών Θεσσαλονίκης, Νιγριτινών Θεσσαλονίκης, Πενταπολιτών Θεσσαλονίκης, Πετριτσιωτών Θεσσαλονίκης, Σησαμιωτών Θεσσαλονίκης, Σιδηροκαστρινών Θεσσαλονίκης, Σκοπηνών Θεσσαλονίκης, Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης , Τραγιλιωτών Θεσσαλονίκης και Χουμνικιωτών Θεσσαλονίκης