Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

«Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ»

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη (19/11/2014), η εκδήλωση Τιμής και Μνήμης που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Π.Κ.Μ «Αλέξανδρος», με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τον πρώτο διωγμό των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης και των παραλίων της Μ. Ασίας.



Σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα η εκδήλωση περιελάμβανε 





ομιλία με θέμα « Η γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής» από το συγγραφέα Γεώργιο Μάνο. Με πολύ άμεσο και τεκμηριωμένο λόγο ο ομιλητής αναφέρθηκε στα ταραγμένη χρονική περίοδο 1914 – 1922 με τους διωγμούς και τη γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής.


Μουσικά το κλίμα της εποχής μετέφεραν οι χορωδίες των Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας Νιγριτινών και Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης οι οποίες ερμήνευσαν άψογα τραγούδια της Ανατολής.
Στο τέλος προβλήθηκε video προκαλώντας συγκινησιακή φόρτιση σ΄ όλους.


Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Νούλης.





Την τίμησαν με την παρουσία τους ο πατήρ Παναγιώτης Παναγιωταρέας ως εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσ/νίκης κ.κ Άνθιμου,  ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Ορφανός, ο βουλευτής κ. Αμανατίδης, ο τ. υπουργός κ. Μαγκριώτης, η κ. Φουρκιώτη εκπρόσωπος του υπουργού κ. Καλαφάτη, ο π. πολιτευτής κ. Μαρινίδης, ο π. Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Πανοζάχος, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Διεθνούς Ιδρύματος των Παμμακεδονικών Ενώσεων «Μ. Αλέξανδρος» και π. Πρόεδρος της Παμποντιακής Ένωσης Ελλάδος κ. Φαχαντίδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων κ. Χατζόπουλος, ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας κ. Καρακοστάνογλου, ο εκπρόσωπος και μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνια Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων κ. Αβανίδης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα Καλαμαριάς και μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων  κ. Ραγιάς, ο Πρόεδρος της Βοϊακής Εστίας κ. Παπαδόπουλος, ο τ. πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης κ. Αποστολίδης, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων κ. Τανιμανίδης και πολλοί Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ των Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης.