Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ


Μέσα σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα 27/1/2017 συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας με την Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) κ. Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά στο Υπουργείο.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εφ΄ όλης της ύλης με την κ. Υπουργό, να την ευχαριστήσουν για τη μέχρι σήμερα στήριξη της Ομοσπονδίας και να αναφερθούν στις μελλοντικές δράσεις.
Η υπουργός από την πλευρά της αναγνωρίζοντας το σπουδαίο Πολιτιστικό έργο της Ομοσπονδίας υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να τη στηρίζει και να είναι αρωγός της.
Στο τέλος η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας πρόσφερε στην κ. Υπουργό το βιβλίο των Πρακτικών του 2ου Πανσερραϊκού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου 2016. Η υπουργός και το ΥΜΑΘ υπήρξαν από τους σημαντικούς χορηγούς του Συνεδρίου και της έκδοσης του βιβλίου των Πρακτικών.
Επίσης πρόσφεραν ένα χειροποίητο κάδρο για τα 20 Χρόνια συνεχούς λειτουργίας της Ομοσπονδίας. 

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ


Σε μία λιτή και οικογενειακή εκδήλωση η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης έκοψε χθες 26/1/2017 την βασιλόπιτα για το νέο έτος, το οποίο είναι επετειακό αφού η Ομοσπονδία συμπληρώνει 20 χρόνια συνεχούς δράσης και πολιτιστικής προσφοράς, στα γραφεία του Συλλόγου Μανδρακιωτών Θεσσαλονίκης.





Την πίτα ευλόγησε και μετέφερε τις ευχές της Εκκλησίας ο πάτερ Όθωνας.




Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Νούλης αναφέρθηκε επιγραμματικά για τη δραστηριότητα της Ομοσπονδίας κατά το περασμένο έτος και τις δράσεις που προγραμματίστηκαν για το επετειακό έτος 2017. Ευχήθηκε σ΄ όλους τους παρευρισκομένους αλλά και στους Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας,  η καινούργια χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και να συνεχίσουν να προσφέρουν το σπουδαίο Πολιτιστικό τους έργο.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου αναφέρθηκε στους δεσμούς που τον εννώνουν με τους Σερραίους, και τις πρωτοβουλίες του , ως Πρόεδρος της ΠΕΔΚ Μακεδονίας, για το νομό Σερρών και όχι μόνον.


Τυχερός της βραδιά ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Παύλος Κεσόγλου, ο οποίος κέρδισε το φλουρί που αντιστοιχούσε σε ένα πολύ ωραίο γούρι για το 2017 , προσφορά του Συλλόγου Μοναστηρακιωτών Θεσσαλονίκης.
Η Ομοσπονδία παράλληλα με τα κομμάτια της βασιλόπιτας μοίρασε σ΄ όλους τους Συλλόγου ενα υπέροχο κάδρο για τοα 20 Χρόνια Λειτουργίας της Ομοσπονδίας.


Στο τέλος ακολούθησε δείπνο, όπου τα σερραϊκά κρασιά ΑΣΤΡΟΝ  ήταν προσφορά του Φίλιππου Κυριακού από το Πετρίτσι.