Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΖΑΝΑΚΑΡΗ

Δελτίο Τύπου - Πρόσκληση

Παρουσίαση Βιβλίου
Τα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης-Παιδεία
σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο
παρουσιάζουν το βιβλίο
του Βασίλη Ι. Τζανακάρη με τίτλο:

«ΟΙ ΛΗΣΤΑΡΧΟΙΤα παλληκάρια τα καλά σύντροφοι τα σκοτώνουν»
(εκδόσεις Μεταίχμιο)

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Δευτέρα 28/03/2016, ώρα 18.30
στον πολυχώρο Μαλλιάρης Παιδεία – Ανατόλια
(Δημητρίου Γούναρη 39, Καμάρα)

Ομιλητές θα είναι οι:

Κώστας Ζουράρις, βουλευτής-πολιτειολόγος-συγγραφέας, 
Απόστολος Λυκεσάς, δημοσιογράφος-συγγραφέας, 
Κρίτων Σαλπιγκτής, συγγραφέας. 

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό 
και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Περίληψη: Ένα χρονικό για τη ληστοκρατία στην Ελλάδα, η οποία κράτησε έναν ολόκληρο αιώνα. 'Aρχισε σχεδόν με την ίδρυση του ελληνικού κράτους και τελείωσε στα χρόνια της δεκαετίας του 1930, αφού προηγουμένως σημαδεύτηκε από ήπιες χρονικές περιόδους και αιματηρές εξάρσεις, δημιουργώντας όμως σχεδόν πάντα μύρια όσα προβλήματα, και ταυτόχρονα σηματοδοτώντας την εξελικτική πορεία και οργάνωση του νεοελληνικού κράτους.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ !!!!

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Με άστατο καιρό πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην παραλιακή Λεωφόρο.
Το παρόν τους έδωσαν και οι Σερραίοι της Θεσσαλονίκης που παρέλασαν με το αντιπροσωπευτικό τμήμα της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης τιμώντας τους ήρωες του 1821




και ιδιαίτερα το Σερραίο Αρχιστράτηγο των Ελληνικών δυνάμεων ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ.






Στο αντιπροσωπευτικό τμήμα της Ομοσπονδίας  συμμετείχαν οι Σύλλογοι Δήμητρας, Εμμανουήλ Παπά, Μανδρακιωτών, Νικοκλειανών, Τερπνιωτών και Σιδηροκαστρινών. 

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Β΄ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2ο Πανσερραϊκό Συνέδριο Πολιτιστικών Συλλόγων & Φορέων, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, στην αίθουσα συνεδρίων «Αιμίλιος Ριάδης» της Δ.Ε.Θ.




Η μαζική συμμετοχή, η άρτια οργάνωση και η εξαιρετική θεματολογία το κατατάσσουν ως ένα από τα πλέον επιτυχημένα συνέδρια.
Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα χρονικό φώτο ρεπορτάζ  ώστε να το ζήσουν και όσοι δεν είχαν την ευκαιρία να το ζήσουν από κοντά ....


Θερμή υποδοχή στην είσοδο για ταυτοποίηση και νέες εγγραφές .....




Το συνέδριο ανοίγει με την υπέροχη χορωδία του Συλλόγου Νιγριτινών Θεσσαλονίκης με μαέστρο τον κ. Γιάννη Βαγενά









Η παρουσιάστρια δημοσιογράφος κ. Νάντια Δερέμπεη καλωσορίζει τους συνέδρους και δίνει το λόγο στους επισήμους για χαιρετισμό







Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Νούλης δίνει το στίγμα του συνεδρίου και τονίζει την ανάγκη στήριξης των Συλλόγων από την πολιτεία 








Χαιρετισμό απευθύνει ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης.











Χαιρετισμό απευθύνει ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης










Χαιρετισμό απευθύνει ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος







Χαιρετισμό απευθύνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Αττικής κ. Μιλτιάδης Καραγιάννης.



Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κηρύσσει η Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας - Θράκης) κ. Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.



Τιμητική διάκριση από την Ομοσπονδία προς την Υπουργό για την ηθική και οικονομική της στήριξη 
Παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο πατήρ Αντώνιος εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, οι δύο βουλευτές των Σερρών κ.κ Αφροδίτη Σταμπουλή και Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, οι πρ. Δήμαρχοι Κερκίνης κ. Δημήτρης Γεωργάκης και Νιγρίτης κ. Δημήτρης Δάπης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αμφίπολης κ. Αριστομένης Κοχλιαρίδης, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Ν.Ζίχνης κ. Δάφνη Βαβλιάκη και ο Πρόεδρος της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων κ. Γεώργιος Τάτσιος.


Αρχίζουν οι εργασίες του Συνεδρίου και το πρώτο Προεδρείου καταλαμβάνει τη θέση του. Αποτελείται από τους κ.κ Τσελεπή Αλέξανδρο Πρόεδρο του Συλλόγου Τερπνιωτών, Μαλούδη Παναγιώτη, Πρόεδρο του Συλλόγου Σερραίων Θέρμης και Αικατερίνη Γκιλή- Νικολού , μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Νιγριτινών Θεσσαλονίκης






Πρώτος εισηγητής ο κ. Μιχάλης Σωτηρίου, ψυχίατρος, συντονιστής Διευθυντής που αναπτύσσει το θέμα "Κοινωνία, Πολιτισμός, Πολιτιστικές Ομάδες στη σύγχρονη κρίση"








Ακολουθεί ο πατήρ Βασίλειος Καλλιακμάνης, καθηγητής του τμήματος θεολογίας του Α.Π.Θ ο οποίος μας ενημερώνει για το "Κοινωνικό έργο της Εκκλησίας σε περίοδο κρίσης".




Επόμενος εισηγητής ο πρ. Υπουργός κ. Γιάννης Μαγκριώτης με το θέμα " Οι κρατικοί θεσμοί, οι δημόσιοι πόροι, η κρίση και ο Πολιτισμός"






Την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκπροσωπεί ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης κ. Παύλος Κεσόγλου με την εισήγηση " Τοπική Αυτοδιοίκηση& Πολιτισμός εν μέσω οικονομικής κρίσης".



Την πρώτη ενότητα κλείνει ο κ. Δημήτρης Γαρούφας, δικηγόρος , πρ. Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσ/νίκης και Πρόεδρος του Κρατικού Θεάτρου Β. Ελλάδας με το θέμα "Πολιτισμός & οικονομική κρίση"



Μετά από ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα για καφέ , το δεύτερο μέρος ανοίγει η υπέροχη χορωδία του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης με μαέστρο τον κ. Γιάννη Βαγενά.




Το δεύτερο προεδρείο αποτελείται από : τον κ Νούσκαλη Απόστολο Πρόεδρο του Συλλόγου Γαζωριωτών , τον κ Ραφτάκη Ιωάννη, Πρόεδρο του Συλλόγου Πετριτσιωτών και την κ. Στέλλα Μέλκου, Πρόεδρο του Συλλόγου Αγίου Πνεύματος.





Πρώτος εισηγητής ο κ. Δημήτριος Σταματόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής τμήματος Βαλκανικών & Ανατολικών Σπουδών παν/μίου Μακεδονίας, με θέμα "Κοινωνία των πολιτών και Μ.Κ.Ο"






Ακολουθεί η δημοσιογράφος Αριάδνη Παπαφωτίου με θέμα "Εθελοντισμός και οικονομική κρίση"






Κατέφθασε ο Υφυπουργός Γεωργίας κ. Μάρκος Μπόλαρης και το Προεδρείο του δίνει το λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό.




Ο κ. Στέργιος Βάκουλης , τραπεζικός και μελετητής της μουσικοχορευτικής παράδοσης και λαογραφίας των Δαρνακοχωρίων αναπτύσει το θέμα "Βιωματική προσέγγισητων Νέωνστο λαϊκό Πολιτισμό μέσω των Πολιτιστικών Συλλόγων"




Την δεύτερη ενότητα κλείνει ο κ. Βασίλης Βαφειάδης, εικαστικός και υπεύθυνος Πολιτιστικών προγραμμάτων της Π.Ε Σερρών, με θέμα "Πολιτισμική κατάσταση στο Νομό Σερρών".






Ακολουθεί μεσημεριανό γεύμα.




Την απογευματινή συνεδρία ανοίγουν οι χορωδίες
του Συλλόγου Αγίου Πνεύματος Θεσσαλονίκης με μαέστρο τον κ. Βάκουλη







και του Συλλόγου Ροδολιβινών Θεσσαλονίκης με μαέστρο τον κ. Καλαιτζή





 Το τελευταίο Προεδρείο του Συνεδρείου αποτελούν: ο κ. Αλέξανδρος Τσελεπής , Πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών, η κ. Βασιλική Σπάση - Παπαγεωργίου, Πρόεδρος του Συλλόγου Σιδηροκαστρινών και ο κ. Ιωάννης Χαρούπας, Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσολακκιωτών Θεσσαλονίκης.





Ο καθηγητής φυσικής αγωγής και δάσκαλος ελληνικού παραδοσιακού χορού κ. Βασίλειος Τερζής αναπτύσσει το θέμα " Πολιτιστικοί Σύλλογοι στην εποχή της κρίσης"








Ακολουθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων. Το λόγο παίρνουν : 
Ο κ. Παντελάκος Κων/νος από το Σύλλογο Σερραίων Θέρμης












ο κ. Τάτσιος Γεώργιος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.











ο κ. Σταματόπουλος Αθανάσιος δημοσιογράφος από το Σύλλογο Γαζωριωτών











ο κ. Βαγενάς Ιωάννης , Πρόεδρος του Συλλόγου Νιγριτινών Θεσσαλονίκης











ο κ. Φυλακτός Ευάγγελος Πρόεδρος και ιδρυτής της Ε.Ε.Ε.Γ.Α











η κ. Δημουτζίκη Αικατερίνη από το Σύλλογο Ροδολιβινών










η κ. Σωτηρίου Ευαγγελία από την Ε.Μ.Ε.Ι.Σ










ο κ. Χαρούπας Ιωάννης Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσολακκιωτών










ο κ. Δρούγγος Χρήστος πρ. Πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών









ο κ. Γκιουγκής Ιωάννης, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκοπηνών










η κ. Μέλκου Στέλλα, Πρόεδρος του Συλλόγου Αγίου Πνεύματος








η κ. Σπάση - Παπαγεωργίου Βασιλική Πρόεδρος του Συλλόγου Σιδηροκαστρινών









ο κ. Νούλης Ιωάννης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων








Ακολουθεί η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας που διενήργησε η Ομοσπονδία σχετικά με την επίδραση της οικονομικής κρίσης στους Σερραϊκούς Συλλόγους, από τον εκπαιδευτικό κ. Τσίκαλα Θ. Κων/νο, μέλος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης.





Αναφορά από το προεδρείο στα συμπεράσματα - προτάσεις του συνεδρίου. Ο κ. Τσελεπής διαβάζει το ψήφισμα και γίνεται ΟΜΟΦΩΝΑ δεκτό από τους συνέδρους δια ανατάσεως των χειρών ...







Τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων Αγίου Πνεύματος, Ευκαρπιωτών, Νιγριτινών, Νικοκλειανών και Τερπνιωτών χορεύουν μακεδονικούς χορούς.






Τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων Αγγιστιανών, Μανδρακιωτών, Γονιμιωτών, και Τραγιλιωτών κλείνουν το συνέδριο με Θρακιώτικους χορούς. .......