Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ


Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015


ΠΑΡΕΛΑΣΑΝ ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή λεωφόρο, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου , των Υπουργών Άμυνας Ελλάδος και Κύπρου, πολλών υπουργών, επισήμων και πλήθος λαού , έκλεισε τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης μας Αγίου Δημητρίου και της επετείου  της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Χωρίς τα κάγκελα των προηγούμενων χρόνων και με διακριτική την παρουσία της Αστυνομίας οι θεσσαλονικείς (περισσότεροι από κάθε άλλη φορά), απόλαυσαν μία εντυπωσιακή παρέλαση που φέτος χαρακτηρίστηκε από την παρέλαση για πρώτη φορά των ελληνοκυπρίων αγωνιστών του 1974 και την εκπληκτική παρουσία από αέρος σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς των μαχητικών  αεροσκαφών  και ελικοπτέρων, καθώς επίσης και η επίδειξη του F16.



Για μία ακόμη φορά συμμετείχαν στην παρέλαση και οι Σερραίοι της Θεσσαλονίκης, με το αντιπροσωπευτικό τμήμα της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης.








Οι όμορφες Γερακίνες με τις στάμνες απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου.








και βέβαια οι μικροί σεραίοι τσολιάδες .....







η καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία στο άγαλμα του Εμμανουήλ Παπά ...,






και το καθιερωμένο καφέ - ουζάκι στον "Ξαρχάκο" σαν επιβράβευση της άψογης εμφάνισης ...







Συμμετείχαν οι Σύλλογοι : Εμμανουήλ Παπά, Δήμητρας, Νικόκλειας, Ροδολίβους και Τερπνής.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΑΜΕΣΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ





ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΕΡΡΑΪΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΔΡΑΣΗ



24 – 28/10/15
ΝΙΓΡΙΤΙΝΩΝ
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
31/10/2015
ΣΕΡΡΑΙΩΝ
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ

1/11/2015

ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ
ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΜΠΙΩΤΙΚΑ 2015 Αλάνα της Τούμπας Ώρα 19.00μ.μ
1/11/2015
ΤΡΑΓΙΛΙΩΤΩΝ
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

8/11/2015

ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΝΩΝ
ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕΛΕΝΙΚΟ – ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΡΟΔΩΝ (ΡΟΖΙΝΟ)

8/11/2015

ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΔΙΟΝ – ΛΙΤΟΧΩΡΟ
8/11/2015
ΤΡΑΓΙΛΙΩΤΩΝ
Γ.Σ   ΕΚΛΟΓΕΣ
13 – 15/11/2015
ΕΥΚΑΡΠΙΩΤΩΝ
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

16/11/2015

ΤΡΑΓΙΛΙΩΤΩΝ
ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


18/11/2015


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΩΡΑ  "Οι αρχιτέκτονες του Μικρασιατικού Ολοκαυτώματος, 1912-1922". Του ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΤΣΙΟΥ

29/11/2015

ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ
ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΤΕΡΠΝΗΣ από 11 π.μ ΣΤΗΝ ΑΛΑΝΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

6/12/2015

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΜ. ΠΑΠΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ  Ε, ΠΑΠΑ ΩΡΑ 11.π.μ


11/12/2015


ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΝΩΝ
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  στο Κέντρο Ιστορίας, ΩΡΑ 19.00 «Μελένικον. Των Ελλήνων οι Κοινότητες» της Αικατερίνης Κουμλίδου

13/12/2015

ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

16/12/2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΑΓΑΠΗΣ στην αίθουσα της Π.Κ.Μ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (Λ.Πύργο)
20 – 24/1/2016
ΡΟΔΟΛΙΒΙΝΩΝ
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ


ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΑϊΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ!!!

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!!

ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ


Πραγματοποιήθηκε χθες 15/10/15 το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ύστερα από πρόσκληση του Δ.Σ, στην αίθουσα του Συλλόγου Τερπνιωτών.






Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενημέρωσε τους Συλλόγους πάνω στα θέματα ημερήσιας διάταξης που ήταν το πρόβλημα της στέγασης της Ομοσπονδίας και το νέο πρόβλημα που προέκυψε με την επιβολή τιμήματος "αυθαιρέτου" χρήσης του διαμερίσματος της 25ης Μαρτίου, την τροποποποίηση του καταστατικού,  τον απολογισμό της 13ης Πανελλήνια Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργάνωσε η Ομοσπονδία στη Θεσσαλονίκη, την Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΠΟΣΕΑ και τον ΣΚΑΙ στις 1 & 2 Δεκεμβρίου στο Δημαρχιακό μέγαρο Θεσ/νίκης όπου μπορούν να συμμετέχουν και οι Σύλλογοι μέλη της Ομοσπονδίας, και τις δράσεις που προγραμμάτισε για το άμεσο μέλλον η Ομοσπονδία. α) Συμμετοχή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην παραλιακή λεωφόρο β) Ημερήσια εκδρομή στο Δήμο Βισαλτίας (νοτιοδυτικά), στα πλαίσια της δράσης "Γνωρίζω τον τόπο μου" γ) το 6ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αγάπης που θα διοργανώσει η Ομοσπονδία στις 16 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ".

Ακολούθησε γόνιμος και επικοδομητικός διάλογος επί όλων των ανωτέρω θεμάτων και ακολούθησε η ανακοίνωση προγραμματισμένων εκδηλώσεων και δράσεων των Συλλόγων. Αργότερα θα αναρτηθεί πίνακας με όλες τις εκδηλώσει των Συλλόγων μας. Καλούνται όλοι οι Σερραίοι να ενισχύσουν και να συμμετέχουν σ΄αυτές ώστε να στεφθούν με επιτυχία.


Στην πρόσκληση του Δ.Σ ανταποκρίθηκαν οι Σύλλογοι : Αγίου Πνεύματος, Γαζωραίων,Εμμανουήλ Παπά, Μανδρακιωτών, Μεσοκακκιωτών, Μοναστηρακιωτών, Νιγριτινών, Πετριτσιωτών, Ροδολιβινών, Σερραίων, Σερραίων Θέρμης, Σιδηροκαστρινών, Τερπνιωτών, Τραγιλιωτών

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΣΕΡΡΑΪΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗ ΘΕΡΜΗ


ΤΟ ΑΝΑΒΛΗΘΕΝ ΓΛΕΝΤΙ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/10/2015. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΙΚΟΚΛΕΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!!!
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !!!


Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

1η SER- EXPO



Η πρώτη Διεθνής Επιχειρηματική Έκθεσης του Ν. Σερρών είναι γεγονός .


 Με απρόσμενη επιτυχία άνοιξε της πύλες της η 1η SER- EXPO την Παρασκευή 2/10, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Σερρών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής ανασυγκρότησης Μακεδονίας- Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
 Εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες που συνέρευσαν αθρόα για να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα περισσότερο από 120 εκθετών σερραϊκών και μη. H έκθεση πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 2-3-4 Οκτωβρίου 2015 στο χώρο του υπαίθριου παρκινγκ, του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. 



Ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας στην ομιλία του ανέφερε ότι στόχος του Επιμελητηρίου είναι η έκθεση να καταστεί θεσμός και να βοηθήσει την προώθηση των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος στο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι η προσπάθεια του ΕΒΕ Σερρών με την διοργάνωση της έκθεσης, στέλνει μήνυμα ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας συνεχίζει παρά τις αντίξοες συνθήκες να λειτουργεί δημιουργικά, ενώ όπως τόνισε πιστεύει ακράδαντα ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τον ιδιωτικό τομέα.
Συμμετείχαν περισσότεροι από 120 εκθέτες και επιχειρήσεις, Επιμελητήρια από τη Β. Ελλάδα αλλά και εμπορικές και επιχειρηματικές αποστολές από τις χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Η ΗΧΗΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ...

Ολόκληρη την παρουσίαση της ανασκαφικής ομάδας του Τύμβου Καστά στο ΑΠΘ στις 30/9/2015 ΗΧΗΤΙΚΑ μπορείτε να την ακούσετε πατώντας ΕΔΩ

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΚΑΣΤΑ

Σε μία κατάμεστη αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ . η αρχαιολόγος κ. Κατερίνα Περιστέρη και ολόκληρη η ανασκαφική της ομάδα, η οποία αποτελείται από επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων,  παρουσίασαν χθες 30/9/2015 νέα στοιχεία και τεκμήρια για τις ανασκαφές τους στο λόφο Καστά της Μεσολακκιάς.

Το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης κατασκευάστηκε από τον Δεινοκράτη ή τον Στησικράτη ύστερα από παραγγελία και χρηματοδότηση του Μ. Αλεξάνδρου, για τον φίλο του, Ηφαιστίωνα, μετά τον θάνατό του και υλοποιήθηκε από τον Αντίγονο τον Μονόφθαλμο, το πρώτο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα.


Η επιγραφή «Παρέλαβον Ηφαιστίωνος Ηρώον», εν είδει οικοδομικού γραπτού συμβολαίου, βρέθηκε σε τουλάχιστον δύο οικοδομικές πλάκες, ενώ σε άλλο μαρμάρινο θραύσμα υπάρχει η επιγραφή «ΑΝΤ». Ως ΑΝΤ, σύμφωνα με τις νέες υποθέσεις, υπέγραφαν όλα τα μέλη της δυναστείας των Αντιγονιδών, αλλά οι ερευνητές εκτιμούν ότι επρόκειτο για την υπογραφή του Αντίγονου του Μονόφθαλμου που έλαβε την εντολή να υλοποιήσει το έργο.

Οι νέες αποκαλύψεις σηματοδοτούν εξελίξεις στην  όλη προσπάθεια συνέχισης της ανασκαφής και ανάδειξης του μνημείου ως χώρος επισκέψιμος .
Ας ελπίσουμε το επίσημο κράτος και το Υπουργείο Πολιτισμού να σταθεί αρωγός σ΄ αυτή την προσπάθεια ....