Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

13η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ


Για 13η συνεχή χρονιά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης , το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, διοργανώνουν την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών.
   Η “Φλόγα της Αγάπης” περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα, μεταλαμπαδεύοντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, της αγάπης για το συνάνθρωπο και της αλληλεγγύης.
    Σκοπός της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στην εθελοντική Αιμοδοσία, ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.
Ξεκίνησε στις 1 Αυγούστου από την πόλη της Κοζάνης  όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής και κατόπιν η Φλόγα δόθηκε τιμητικά στους Αιμοδότες εκπροσώπους του Σ.Ε.Α. Ξυλοκάστρου Κορινθίας (εμπνευστών του θεσμού της Λαμπαδηδρομίας) για να μεταφερθεί στο Ξυλόκαστρο, και να ξεκινήσει το ταξίδι της σ΄ όλη την Ελλάδα με κατάληξη στις 25 Σεπτεμβρίου στις Θερμοπύλες και στο Δήμο Λαμιέων, όπου και θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εργασιών της 28ης Αμφικτιονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών,την οποία διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διβριωτών Φθιώτιδας
Στα πλαίσια της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, η πόλη της Θεσσαλονίκης υποδέχεται την Φλόγα της Αγάπης, την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ 2015.
Διοργανωτής της Λαμπαδηδρομίας είναι η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης  και τη Φλόγα θα μεταφέρουν λαμπαδηδρόμοι των Συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας, Αιμοδότες λαμπαδηδρόμοι και εθελοντές λαμπαδηδρόμοι. 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Νούλης Γιάννης τηλ. 6944876303, Μουτσίδου Τούλα τηλ. 6942655600, Βλασκίδου Τζούλια 6947681357.