Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΓΡΙΤΙΝΩΝ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΓΡΙΤΙΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
                 «Ο ΒΙΣΑΛΤΗΣ»
           ΖΑΪΜΗ 7 ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΤΕΛΟΥΣ
                 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
          ΤΗΛ. – FAX : 2310810057
           e-mail: visaltis@yahoo.gr
                       www.visaltis.gr



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τα μέλη και τους φίλους του στην εκδήλωση μνήμης για την Απελευθέρωση της Νιγρίτας και την κοπή της Βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί στο εντευκτήριο του Συλλόγου (Ζαΐμη 7 & Πραξιτέλους), την Κυριακή 1 Μαρτίου.


Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

09:00 - Εκκλησιασμός και Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ι.Ν. Παπαφείου      Ιδρύματος
11:00 - Μετάβαση στο Εντευκτήριο του Συλλόγου
11:30 - Πανηγυρικός Ημέρας
12:00 - Ηρωικά τραγούδια από τη Χορωδία του Συλλόγου μας
12:30 - Κοπή Βασιλόπιτας & Ευχές για το Νέο Έτος
13:00 - Δεξίωση



                                                                       Ο  Πρόεδρος

                                                                  Γιώργος Κατσικαρίδης

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ


Μέσα σ΄ ενα ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η εθιμοτυπική συνάντηση του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης με τη νέα Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης και συμπατριώτισσά μας κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.


Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Νούλης εκ μέρους του Δ.Σ τη συνεχάρει για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της. Αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  η Ομοσπονδία και οι Σύλλογοι μέλη της και τόνισε το σπουδαίο εθελοντικό έργο που παράγουν. Ζήτησε δε την αρωγή και τη συμπαράστασή της.


Από την πλευρά της η Υφυπουργός αναφέρθηκε στις δυνατότητες που μπορεί και πρέπει να αναπτύξει το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης για την ανάπτυξη της περιοχής και τη βελτίωση του βιωτικού της επιπέδου. Βεβαίως τόνισε οτι θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένη τη συμπαράστασή και αρωγή της στο πολύ σπουδαίο έργο που επιτελούν η Ομοσπονδία και οι Σύλλογοί της.



Στο τέλος της συνάντησης προσφέρθηκαν στην κ. Υφυπουργό τα βιβλια που εξέδωσε η Ομοσπονδία για τα 10 χρόνια Ομοσπονδίας του Γ. Κοκόζηλα και τα Δημοτικά Τραγούδια της Βισαλτίας του Νίκου Λ. Πασχαλούδη.



Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

"Μια Φωλιά από Χρυσάφι"

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου της Yvonee Hunt "Μια Φωλιά από Χρυσάφι", στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου 'ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" .
Προκειται για ενα βιβλίο "θησαυρό", βασισμένο στην πολύχρονη έρευνα της αμερικανίδας Ynonee Hunt πάνω στην χορευτική παράδοση και όχι μόνον του νομού Σερρών, το οποίο εξέδωσε το Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών "Κύκλος".
Κατά την παρουσίαση μίλησαν ο κ. Γιώργης Μελίκης, δημοσιογράφος - ερευνητής, ο κ. Νικόλαος Βαβρίτσας, Καθηγητής ΤΕΦΑΑ Α.Π.Θ, ο κ. Κυριάκος Μωυσίδης χοροδιδάσκαλος, ο κ. Χρήστος Παπακώστας , Λέκτορας ΤΕΦΑΑ Ε.Κ.Π.Α και η ίδια η συγγραφέας Yvonne Hunt..
Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του ΚΜΠΧ "κύκλος" κ. Χρήστος Δράμαλης και την διάνθισαν μουσικά νταούλια και ζουρνάδες από την Ηράκλεια και χορευτικά τμήματα του "Κύκλου" που χόρεψαν χορούς από το Άγγιστρο και την Ορεινή.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Τον παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ Άνθιμο επισκέφθηκε χθες το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης.
Συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν την Ομοσπονδία μας και κυρίως το θέμα της στέγασης, αφού εξακολουθεί να είναι το βασικό της πρόβλημα.
Ο παναγιώτατος μας άκουσε με προσοχή , μας ευλόγησε και υποσχέθηκε να μας βοηθήσει.


Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015