Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΝΩΝ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΘΕΜΑ :  Προγραμματισμός Νέων Εκδηλώσεων
Αγαπητοί Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες, Μέλη και Φίλοι του Συλλόγου.
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας που προγραμματίστηκαν για το επόμενο διάστημα και τις οποίες περιμένουμε να ενισχύσετε με την παρουσία και συμμετοχή σας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
            ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013.
α.         Την Δευτέρα 2/12/2013 και ώρα 7.00 μμ, στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης Γρ. Λαμπράκη 4 (Πεδίο Άρεως), θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του συμπατριώτη μας Συνταγματάρχη ε.α. κ. Νικολάου Σκαρλάτου «Ήμασταν Κάποτε Πυροβολητές – Προσωπικές Μαρτυρίες και Μνήμες μιάς Ταραγμένης Εποχής». Η παρουσίαση οργανώνεται από τον Σύλλογό μας, τις εκδόσεις Ηλία Επιφανίου, την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας και το Παράρτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Θεσσαλονίκης. Η παρουσίαση θα γίνει από τους: Βασιλική Σπάση–Παπαγεωργίου φιλόλογο και  Πρόεδρο του Συλλόγου Ρούπελ, Παναγιώτη Νοτόπουλο Καθηγητή ΤΕΙ Σερρών και από τον κ. Χαράλαμπο Τσακιρίδη Πρόεδρο ΕΑΑΣ/Θ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν: o εκδότης κ. Ηλίας Επιφανίου, ο κ. Κώστας Σταματάρης Πρόεδρος ΟΚΟΕ και ο συγγραφέας κ. Νικ. Σκαρλάτος. Συντονιστής ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος κ. Λεωνίδας Κασάπης.
            β.         Την Κυριακή 15/12/2013 και στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας της Αγάπης, ανοίγουμε το νέο μας γραφείο και σας περιμένουμε από τις 12.00 μ. που θα τελεστεί ο αγιασμός του νέου μας γραφείου (Τσιμισκή 11 – 6ος όροφος) και έως τις 4.00 μμ. για να γνωρίσετε το χώρο σας και να ανταλλάξουμε τις ευχές μας εν όψει της Ημέρας της Αγάπης και των επερχομένων εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.
            ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014.
α.         Κυριακή 19/1/2014 ημερήσια εκδρομή στο Σιδηρόκαστρο με την ευκαιρία της ονομαστικής εορτής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Μακαρίου, ο οποίος ακούραστα υποστηρίζει τις δράσεις του Συλλόγου, για εκκλησι-
-2-
ασμό στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου και υποβολή ευχών στο Μητροπολίτη μας. Αναχώρηση το πρωί από την πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα Βενιζέλου), επιστροφή νωρίς το απόγευμα. Για λεπτομέρειες και κρατήσεις θέσεων, απευθύνεστε τηλεφωνικά στα μέλη του ΔΣ.
            β.         Κυριακή 26/1/2014 ώρα 11.15 πμ. Ο Σύλλογός μας που συμπληρώνει 35 χρόνια από την ίδρυσή του, θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη Κοπή της Βασιλόπιτας στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Μ. Θεσ/νίκης, Αγίας Σοφίας 3 - 1ος όροφος. Την τελετή θα ευλογήσει με την παρουσία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος, ο οποίος προηγουμένως θα τελέσει τη Θ. Λειτουργία και Αρτοκλασία για τους Σιδηροκαστρινούς της Θεσσαλονίκης στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Την τελετή κοπής της βασιλόπιτας θα πλαισιώσει η χορωδία των φίλων Δημοτικής και Βυζαντινής Μουσικής Σιδηροκάστρου, υπό τον μαέστρο κ. Νικόλαο Καλαϊτζή. Στην ανωτέρω εκδήλωση, ο Σύλλογος θα βραβεύσει τους πρωτεύσαντες Σιδηροκαστρινούς μαθητές στις πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας. (Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με το ΔΣ).
            ΜΑΡΤΙΟΣ ή ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014.     Σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν και θα γνωστοποιηθούν εγκαίρως σε όσους εκδηλώσουν τηλεφωνικά ενδιαφέρον, θα πραγματοποιηθεί τριήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, όπου και θα γίνει η ανακήρυξη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ως Επιτίμου Προέδρου του Συλλόγου μας.
            ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014.            Κυριακή 6/4/2014, συμμετέχουμε όπως κάθε χρόνο, στις εκδηλώσεις για τη Μάχη των Οχυρών με εξόρμηση στο Ρούπελ και κατάθεση στεφάνου. Εκκίνηση με πούλμαν  από πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα Βενιζέλου) ώρα 8.15 πμ. Επιστροφή το απόγευμα.
            ΜΑΪΟΣ 2014.                 Κυριακή 4/5/2014. Ημερήσια εκδρομή για τσούγκρισμα αυγών σε προορισμό που θα ανακοινωθεί σε όσους εκδηλώσουν τηλεφωνικά ενδιαφέρον.
ΙΟΥΝΙΟΣ 2014.              Τετάρτη 25/6/2014 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση Ιστορικής Μνήμης για την απελευθέρωση του Σιδηροκάστρου την 27 Ιουνίου 1913, με ομιλία σε χρόνο και τόπο που θα καθοριστεί, καθώς και εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη των πεσόντων και για τον εμπλουτισμό της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου που διατηρούμε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Αιμοδοτείτε, όπου μπορείτε, εσείς ή τα παιδιά σας και δηλώνετε «για την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου Ρούπελ στο ΑΧΕΠΑ».
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014.       Σάββατο 30/8/2014. Οι απανταχού απόδημοι Σιδηροκαστρινοί ανταμώνουμε στο Σιδηρόκαστρο για συνεστίαση μετά το πέρας της περιφοράς της εικόνας της Αγίας Ζώνης.
Για οποιαδήποτε πληροφορία και ενημέρωση, επικοινωνείτε με τα μέλη του ΔΣ στα τηλέφωνα: Βασιλική Σπάση-Παπαγεωργίου 2310424168 & 6944740562, Γεώργιος Φουρτούνας 2310451039 & 6944444956, Νικόλαος Εμμανουηλίδης 2310935234 & 6944411122, Κατερίνα Τοπολίγκα 2310530915 & 6979196455, Δάφνη Παπαδοπούλου 2310442290, & 6945451396, Κωνσταντίνος Αμπλιανίτης 2310274985 & 6972833993.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς για το ΔΣ
  Η Πρόεδρος                                                                     Ο Γ. Γραμματέας


Βασιλική Σπάση–Παπαγεωργίου

                           Νικόλαος Εμμανουηλίδης
                               


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

100 χρόνια – Επιστροφή στη Μουσική- Η Μουσική στις Σέρρες πριν και μετά την Απελευθέρωση


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Κέντρο Πολιτισμού και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και θέμα:"100 χρόνια – Επιστροφή στη Μουσική-Η Μουσική στις Σέρρες πριν και μετά την Απελευθέρωση" με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση των Σερρών.
Οι Σερραίοι της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από λόγο και εικόνες, την πλούσια μουσική ιστορία των Σερρών τα τελευταία 100 χρόνια και την προσφορά της στην απελευθέρωση αλλά και αργότερα στην αναγέννηση της πόλης.

Η εκδήλωση περιελάμβανε τρία μέρη.










Στο πρώτο ο καθηγητής κ. Ανδρικάκης αναφέρθηκε πολύ εύστοχα με λόγια στην μουσική ιστορία των Σερρών.






Στο δεύτερο μέρος προβλήθηκε  video με κείμενα και εικόνες από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό του σερραίου μουσικού ερευνητού Γιώργου Αγγειοπλάστη, το οποίο επιμελήθηκε ο κ. Π. Λογαρνές και μας ταξίδεψε σε ... άλλες εποχές,






και το τρίτο μέρος η μικτή χορωδία του Συλλόγου Νιγριτινών Θεσσαλονίκης "Ο Βισάλτης" υπό τη διεύθυνση του κ. Γιάννη Βαγενά ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο τραγούδια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Χρήστου Σταματίου.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σερραίος βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Αμανατίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Βάνης, ο τέως περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ. Π. Ψωμιάδης,  η Πρόεδρος του "ΟΡΦΕΑ" Σερρών κ. Γιούλη Σπυρίδου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941-44 Θεσσαλονίκης κ. Παρασκευάς Σοφιδιώτης, πρόεδροι και μέλη των Συλλόγων της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων.


Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΑΓΙΛΙΩΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ. ΝΕΟ Δ.Σ

 
Δουρμούζης Σταύρος 
Πρόεδρος





Λατροβαλη Κικη
Αντιπρόεδρος





Τσιωτρα Φωτεινη
Γραμματέας





Δελιοτζακης Δημητριος
Ταμίας





Δουρμουζη Αναστασια
Υπεύθυνη χορευτικού τμήματος





Χασομερης Βαγγελης
Υπεύθυνος Νεολαίας




Κακατακης Κωστας
Υπεύθυνος Νεολαίας



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ !!!

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

100 χρόνια – Επιστροφή στη Μουσική- Η Μουσική στις Σέρρες πριν και μετά την Απελευθέρωση


 Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων Aπελευθέρωσης των Σερρών, η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων & Σωματείων Ν. Σερρών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Κέντρο Πολιτισμού και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:
100 χρόνια - Επιστροφή στη Μουσική –
Η Μουσική στις Σέρρες πριν και μετά την Απελευθέρωση
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη).
Τα κείμενα, οι φωτογραφίες  και η επιμέλεια ανήκουν στο Σερραίο μουσικό ερευνητή κ. Γιώργο Αγγειοπλάστη, τη δε παρουσίαση θα κάνει ο καθηγητής κ.  Αθανάσιος Ανδρικάκης.
Συμμετέχει η τετράφωνη χορωδία του Συλλόγου Νιγριτινών Θεσσαλονίκης Ο ΒΙΣΑΛΤΗΣ,  υπό τη διεύθυνση του κ. Γιάννη Βαγενά.
 Είναι ευκαιρία οι Σερραίοι της Θεσσαλονίκης, μέσα από το λόγο και την εικόνα, να δουν τη διαδρομή της μουσικής στην πόλη των Σερρών.
Οι πιο  παλιοί Σερραίοι θα θυμηθούν εικόνες και ιστορίες, που έχουν μείνει ίσως στην άκρη της μνήμης τους, αλλά και οι νεότεροι θα γνωρίσουν τη σημαντική πορεία της μουσικής στις Σέρρες τα περασμένα χρόνια.

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕ '' ΠΑΛΙΟ ΧΑΜΑΜ'' ΕΓΝΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΑΔΙΟΥ ΓΩΝΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ''ΕΓΝΑΤΙΑ ΠΑΛΛΑΣ'') ΑΠΟ 1η ΕΩΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013. 
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 7.30μ.μ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΠΗΛΑΙΟΥ. ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν ΖΙΧΝΗΣ. ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ, ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Ν. ΣΚΟΠΟ ΣΕΡΡΩΝ

 Από την ημερήσια εκδρομή της Ομοσπονδίας στο Δήμο Εμμανουήλ Παπά.


ΝΕΟΣ ΣΚΟΠΟΣ

ΝΕΟΣ ΣΚΟΠΟΣ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ





ΝΕΟΣ ΣΚΟΠΟΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΗΣΑΜΙΩΤΩΝ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ



Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΗΣΑΜΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΗΣ 20:ΟΟ ΕΩΣ ΤΗΣ 22:00 ΓΙΑ ΚΑΦΕ - ΧΟΡΟ -ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ
στα γραφεία του Κανάρη 20 στον Eύοσμο.